Szaszłyki warzywne

Udostępnij na:
Szaszłyki warzywne

Mimo, że sezon grillowy już dawno mamy za sobą, to te szaszłyki będą świetną opcją, jako dodatek do dań głównych.

* papryka
* kilka pieczarek
* filet z kurczaka
* cebula
* 2 łyżki oleju
* ulubione zioła

Jeżeli chodzi o ilość poszczególnych składników – jest dowolna, w zależności od tego ile chcemy otrzymać szaszłyków.

Przygotowujemy marynatę: 2 łyżki oleju mieszamy z ulubionymi ziołami, dodajemy obrane i pokrojone warzywa i marynujemy kilkanaście godzin (najlepiej całą noc). Później w zależności od upodobań: pieczemy w piekarniku, bądź na patelni, ewentualnie na grillu elektrycznym.

Nie ukrywam, że i mi się marzy taki grill elektryczny – ile cudownych potraw można by było przygotować. 😉

Link do przepisu: https://bitasmietanka.blogspot.com/2018/11/74-warzywne-szaszyki-na-grilla-i-do.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.