Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulką i boczkiem w sosie własnym

Udostępnij na:
Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulką i boczkiem w sosie własnym

Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić tradycyjne zrazy wołowe – mięsko będzie miękkie i soczyste, a sos naprawdę bardzo aromatyczny. Do tego wystarczy podać kaszę gryczaną lub ziemniaki a jako surówkę wystarczą buraki. Przygotowanie trwa około 1h 20 min, ale od czasu do czas naprawdę warto.
Pierwszym krokiem będzie wybór mięsa – ja użyłam zrazówki jest to tak zwana wewnętrzna strona udźca wołowego. Najlepiej aby w sklepie pokrojono nam na równe płaty w zależności od tego ile chcemy przygotować zrazów. Dobrze jest też zaopatrzyć się w metalowe szpilki do zrazów, jeśli nie mamy można je również zawinąć nicią.
Do nadziewania moich zrazów używam 3 podstawowych składników: boczek wędzony, cebulka oraz ogórek kiszony.
Mięso wołowe można oczywiście zastąpić wieprzowiną

Link do przepisu: http://jakpaczekwmasle.blogspot.com/2017/04/tradycyjne-zrazy-woowe-zawijane-z.html

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.