Ciasteczka z maszynki
Ciasteczka z maszynki to klasyk, który przywołuje wspomnienia z dzieciństwa i domowych wypieków. Ich przygotowanie jest prostsze, niż mogłoby się wydawać, a efekt zachwyci każdego miłośnika słodkości. Dzięki specjalnej maszynce, możemy wyczarować różnorodne kształty, które urozmaicą nasz stół i sprawią radość zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Ten przepis to idealna propozycja na rodzinne popołudnie, święta, czy po prostu na chęć zjedzenia czegoś pysznego do kawy. Ciasteczka z maszynki to także świetny pomysł na prezent dla bliskich – domowe wypieki zawsze cieszą się uznaniem. W tym artykule znajdziesz szczegółowy przepis na te kruche, delikatne i aromatyczne ciasteczka, które z pewnością staną się Twoim ulubionym deserem.
Składniki:
3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 g miękkiego masła
4 żółtka
3/4 szklanki cukru pudru
1 opakowanie cukru wanilinowego
3 łyżki oleju
Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.
Przekładamy je do specjalnej maszynki do ciasteczek
i wyciskamy je prosto na czystą blaszkę.
Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!