Tajski colesław z suszoną żurawiną

Tajski colesław z suszoną żurawiną

Tajski colesław z suszoną żurawiną

Odkryj niezwykłe połączenie smaków w naszym przepisie na colesław z tajską nutą i słodko-kwaśną żurawiną! Tradycyjna sałatka colesław zyskuje tutaj egzotyczny akcent, który zachwyci Twoje podniebienie. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają oryginalnych i zdrowych przepisów. Nasz colesław to nie tylko doskonały dodatek do dań z grilla, ale również samodzielna, lekka przekąska. Chrupiąca kapusta, słodka marchewka, aromatyczny szczypiorek i soczysta żurawina tworzą kompozycję, której nie można się oprzeć. Sekretem jest nasz autorski sos na bazie majonezu, musztardy i octu jabłkowego, który łączy wszystkie składniki w harmonijną całość. Przygotowanie tego colesława jest szybkie i proste, a efekt końcowy z pewnością zaskoczy Twoich gości. Spróbuj naszego przepisu i przekonaj się, jak tradycyjny colesław może zyskać zupełnie nowy, fascynujący wymiar!

Składniki:
– 1/2 główki średniej białej kapusty
– 1/2 główki średniej czerwonej kapusty
– garść suszonych owoców żurawiny
– 1 średnia marchewka
– szczypiorek lub zielona cebulka
– sól i czarny pieprz do smaku
– 2 łyżki majonezu (u mnie Winiary)
– 2 łyżeczki musztardy
– 1 łyżka octu jabłkowego

Przygotowanie:
1. Szatkujemy drobno kapustę posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny, by trochę puściła sok.
2. Marchew ścieramy na tarce. Szczypiorek drobno siekamy.
3. Przygotowujemy sos: majonez, ocet, musztardę mieszamy z odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu.
4. Marchew, szczypiorek, żurawinę i przygotowany sos mieszamy z poszatkowaną kapustą.
5. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze odrobiną soli.

Smacznego!

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.