Pieczone ziemniaki
Pieczone ziemniaki to prosty, a zarazem niezwykle aromatyczny dodatek do wielu dań. Chrupiąca skórka i miękkie wnętrze sprawiają, że są nieodłącznym elementem wielu rodzinnych obiadów. Dzięki różnorodnym przyprawom, takim jak rozmaryn, tymianek i słodka papryka, możemy za każdym razem stworzyć zupełnie nowe, pełne smaku połączenie. Zapomnij o nudnych gotowanych ziemniakach i odkryj ich pełnię smaku w wersji pieczonej!
SKŁADNIKI:
5-6 ziemniaków
1,5 łyżki oleju
rozmaryn
tymianek
słodka papryka
sól
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w ćwiartki.
W misce zmieszać olej ze wszystkimi przyprawami.
Wrzucić ziemniaki i dokładnie obtoczyć.
Wyłożyć na blaszkę i piec 40-45 minut w temperaturze 200 stopni.