Sałatka z pekińskiej z ogórkiem kiszonym i kukurydzą
Rewelacyjne propozycja na przepyszną sałatkę z ogórków kiszonych. Smakuje przepysznie i pasuje do każdego obiadu. U nas była dodatkiem do kotletów mielonych. Polecam i zapraszam po przepis.
Składniki:
Pół główki kapusty pekińskiej
1 mała puszka kukurydzy
6 ogórków kiszonych
Składniki na sos:
4 łyżki majonezu lub jogurtu
1 łyżeczka koperku świeżego lub suszonego
1 -2 łyżeczki soku z cytryny
1-2 łyżeczki cukru
pieprz
Wykonanie:
Kapustę kroimy w piórka. Ogórki kroimy w pół talarki. Dodajemy kukurydzę odsączoną z wody.
Sos- do majonezu dodajemy koper, sok z cytryny, cukier i pieprz. Mieszamy i w razie wyrazistszego smaku doprawiamy sokiem z cytryny lub pieprzem.
Sos dodajemy do sałatki , mieszamy i gotowe 🙂