ROGALE FRANCUSKIE Z SEROWĄ JAJECZNICĄ

ROGALE FRANCUSKIE Z SEROWĄ JAJECZNICĄ

ROGALE FRANCUSKIE Z SEROWĄ JAJECZNICĄ

Rogale francuskie po podgrzaniu w piekarniku robią się cudownie mięciutkie i jeśli nadziejemy je kremową jajecznicą z serem i szczypiorkiem, to mamy śniadanie iście królewskie.
Polecam podać croissanty ze świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym.

Składniki na 2 osoby:
2 rogale francuskie (croissants)
odrobina mleka lub masła
4 jajka
2 łyżki przetartego na tarce sera (u mnie cheddar)
2 łyżki drobniutko pokrojonego szczypiorku
sól

Wykonanie:
1. Na czas przygotowywania jajecznicy wstaw rogale do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Uważaj, żeby się nie przypiekły.
2. Zrób jajecznicę na maśle lub odrobinie mleka.
3. Kiedy jajka będą prawie ścięte dodaj do nich sól, ser i szczypiorek. Wymieszaj i potrzymaj patelnię na ogniu jeszcze przez moment.
4. Zrób kieszonki w ciepłych rogalach i nadziej je jajecznicą.
5. Podawaj natychmiast.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.