Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym
Pyszny pomysł na mega szybki obiad! Wystarczy dosłownie chwila, żeby przygotować takie mięsko – a to dzięki gotowemu farszowi pieczarkowemu od Ole! Później tylko czekamy, aż mięsko się upiecze i gotowe!
SKŁADNIKI (na 4 porcje)
2 podwójne piersi z kurczaka
Pieczarkowy farsz domowy od Ole!
sól, pieprz
opcjonalnie: mini kukurydze marynowane
1. Piersi kurczaka rozkroić tak, by powstały dwa jak największe płaty mięsa (lub 4 mniejsze – jak kto woli). W razie potrzeby lekko je rozbić.
2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło.