Ryba pod orzechową kruszonką

Ryba pod orzechową kruszonką

Ryba pod orzechową kruszonką

Pyszna rybka pod wspaniałą orzechową kruszonką – genialny pomysł na urozmaicenie pieczonej rybki – u mnie był to pstrąg łososiowy ale myślę, że jeszcze lepiej pasowałby tu łosoś, choć generalnie można użyć jakiejkolwiek wyfiletowanej ryby. Super pomysł na niestandardową rybkę na nadchodzące Święta.

SKŁADNIKI:
50 dag łososia bez skóry lub filetów innej ryby
sól, pieprz, ulubiona przyprawa do ryb
1 łyżka soku z cytryny
1/2 świeżej kajzerki
5-7 dag orzechów (laskowe, ziemne, włoskie)
2 łyżki miękkiego masła

1. Bułkę i orzechy rozdrobnić w malakserze, dodać 2 łyżki miękkiego masła i dokładnie wymieszać.
2. Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i posypać kruszonką. Piec ok 20-25 minut w 200*C.

Ja swoją rybkę podałam z pyszna sałatką z sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, ogórka i czerwonej cebulki z dressingiem 1000 wysp od Folwark.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.