Stek wołowy z masłem czosnkowym, podany na kaszy gryczanej z sałatką z rukoli
Stek to solidne danie, które przygotujemy w kilka chwil… Miłośnicy steków to głównie mężczyźni, lecz również nie które kobiety są fankami porządnego kawałka mięcha😊 Do przygotowania steka możemy użyć antrykot, rozbef lub polędwicę. Jeśli zdecydujemy się na przygotowanie steków, to należy pamiętać o kilku wskazówkach. Mięso, którego będziemy używać powinno mieć temperaturę pokojową, podczas smażenia mięsa nie wolno nakłuwać, a poza tym mięso po usmażeniu powinno odpocząć – to wszystko, a teraz możemy się zabrać za obiad 🙂 Usmażone steki można podawać z pieczonymi ziemniaczkami, kaszą i różnorodnymi warzywami… Ja wzbogaciłam smak steka, polewając go masłem czosnkowym, a do tego przygotowałam kasze gryczaną i sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego 😊