Stek wołowy z masłem czosnkowym, podany na kaszy gryczanej z sałatką z rukoli
Stek to solidne danie, które przygotujemy w kilka chwil… Miłośnicy steków to głównie mężczyźni, lecz również nie które kobiety są fankami porządnego kawałka mięcha Do przygotowania steka możemy użyć antrykot, rozbef lub polędwicę. Jeśli zdecydujemy się na przygotowanie steków, to należy pamiętać o kilku wskazówkach. Mięso, którego będziemy używać powinno mieć temperaturę pokojową, podczas smażenia mięsa nie wolno nakłuwać, a poza tym mięso po usmażeniu powinno odpocząć – to wszystko, a teraz możemy się zabrać za obiad
Usmażone steki można podawać z pieczonymi ziemniaczkami, kaszą i różnorodnymi warzywami… Ja wzbogaciłam smak steka, polewając go masłem czosnkowym, a do tego przygotowałam kasze gryczaną i sałatkę z rukoli, która doskonale współgrała z całością. Smacznego