Ciasto “bounty” z krówkową wkładką
Co powiecie na znane ciasto kokosowe ale z ciekawym dodatkiem? No dobrze, właściwie to miał być krem kajmakowy, ale jak dobrnęłam do tego etapu szykowania ciasta to okazało się, że mam tylko 2-3 łyżki kajmaku i jak by nie patrzył, nie starczy na krem. Mimo wszystko postanowiłam go wykorzystać. Posmarowałam nim wierzchni biszkopt i dopiero wtedy przygotowałam polewę kakaową. Powiem wam, że wyszło bardzo ciekawe połączenie. Mimo, że kajmaku nie było dużo, to był on delikatnie wyczuwalny i fajnie przełamywał się z masą kokosową. No i ta polewa 🙂 mój mąż jest jej największym fanem. Osobiście też bardzo ją lubię za ten intensywny kakaowy zapach i smak 🙂 Pomimo mokrej masy nasączyłam biszkopt herbatą bez cukru, dzięki temu ciacho pozostało cały czas wilgotne.