pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym to banalnie proste, szybkie danie, alternatywa dla zwykłej panierki. Polecam!

Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 jajko
1/3 szkl mleka
1/2 szkl mąki pszennej
przyprawy: vegeta (domowa vegeta), pieprz, papryka słodka
olej do smażenia
Przygotowanie: pierś z kurczaka kroimy w podłużne niezbyt grube kawałki. W miseczce przygotowujemy gęste ciasto naleśnikowe, czyli: jajko, mleko, mąka, dokładanie mieszamy, przyprawiamy vegetą, pieprzem i papryką słodką. Przygotowaną pierś z kurczaka zanurzamy w przygotowanym cieście, smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.