Placki z młodej kapusty

Placki z młodej kapusty

Placki z młodej kapusty

Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego.
Nie sądziłam że wyjdą tak smaczne, z tak małej ilości składników.
Na dodatek bardzo szybciutko się je robi.

Składniki:
ćwiartka dużej główki młodej kapusty
2 jajka
2 łyżki śmietany 18 %
4 łyżki mąki pszennej
przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do bigosu, kucharek
100 g sera żółtego
olej do smażenia

Kapustę siekamy, w oddzielnej misce ubijamy jajka ze śmietaną, przyprawami i mąką. Dodajemy do kapusty, mieszamy, następnie dodajemy starty ser, mieszamy.

Na rozgrzany olej wykładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na ręczniki kuchenne by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Zajadamy z sosami mięsnymi, lub tak jak my z sosem słodko kwaśnym.

SMACZNEGO

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.