Roladki schabowe z pieczarkami, szpinakiem i mozzarellą
Smaczny, szybki, prosty pomysł na kotleta w ciut innej wersji.
Schab, pieczarki, szpinak, boczek i mozzarella, to nie może się nie udać.
Składniki:
500g schabu
7 dużych pieczarek
1 cebula
cienkie plastry wędzonego boczku /szynki szwarcwaldzkiej
100g świeżego szpinaku
100g tartej mozzarelli
2 ząbki czosnku
sól, pieprz, papryka
olej do smażenia
Schab pokroić w plastry.
Mięso cieniutko rozbić.
Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Pieczarki zetrzeć na tarce.
Cebulę posiekać.
Pieczarki podsmażyć na oleju z cebulką.
Szpinak posiekać.
Dodać do pieczarek.
Farsz doprawić solą, pieprzem i roztartym czosnkiem.
Na każdym, rozbitym plastrze schabu rozłożyć porcję nadzienia.
Nadzienie posypać tartą mozzarellą.
Roladki schabowe zwinąć.
Każdą roladkę owinąć plasterkiem wędzonego boczku / szynki szwarcwaldzkiej.
Roladki smażyć z każdej ze stron na rozgrzanym ogniu.
Podawać np. z młodymi ziemniakami.