Sałatka z jajka i tuńczyka
Nie jest to świąteczna sałatka. Jest taka codzienna. W sam raz na zabiegany czas przed świętami. W te dni, kiedy zapominamy by zjeść solidną kolację, czy nawet obiad. Nie wiem jak u Was, ale w moim domu, bo całym dniu przedświątecznego gotowania, mało kto ma ochotę na długie przygotowanie innych posiłków. Ratują mnie wtedy takie dania, proste, błyskawiczne, i pyszne. Taką sałatkę można zabrać do pracy, zjeść na obiad z kawałkiem ciepłej bagietki, albo przygotować ją na szybką i sytą i kolację. W okresie przedświątecznym warto sobie ułatwiać życie. Ja tak zamierzam robić, tak by do świąt nie paść z wyczerpania. A dziś robię sobie całkowicie wolny dzień. Czysty relaks. No, dobrze, relaksować się będę jak upiekę śleżyki 🙂
Składniki:
2 jajka
Puszka tuńczyka w sosie własnym
Pół awokado
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka majonezu
Szczypta słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Natka pietruszki