Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

Są takie miejsca, które przywołują moje najcieplejsze wspomnienia. Są takie dźwięki, które wywołują drżenie serca. Są takie smaki, które są mi słodsze niczym miód. Są też zapachy…Przenosząc się w czasie czuję zapach drożdżowego ciasta. Przez otwarte okno wpada ciepły, lekki podmuch wiatru zmieszany z zapachem kwiatów z ogrodu. Na kuchni gotował się kompot, taki prawdziwy mamusiny kompot z owoców z naszego ogrodu. Obok pokaźny garnek z zupa koperkową i wiecznie krzątająca się po kuchni mama w fartuszku – czasem miałam wrażenie, że ona nigdy z niej nie wychodzi. To są olfaktoryczne wspomnienia mojego dzieciństwa i zupa koperkowa, która jest jednym z tych wspomnień. Można ją przygotować o każdej porze roku. Wyjątkowo jednak smakuje teraz , gdy koperek niesamowicie pachnie i jest go pod dostatkiem.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.