Chrzanowa pasta z makreli

Chrzanowa pasta z makreli

Chrzanowa pasta z makreli

Lubicie pasty do chleba? Ta z makreli jest chyba najpopularniejsza i każdy ma swoją ulubioną wersję. Też bardzo ją lubię i często modyfikuję przepis. Dzisiejsza to pochwała prostoty – makrela, kremowy serek i chrzan własnej roboty, dlatego jest tak pyszna i aromatyczna.
Jedna z najprostszych i koniecznie do przygotowania. Polecam!

Składniki:
1 wędzona makrela
100-120 g kremowego serka
2-3 łyżki domowego chrzanu (z tego przepisu)
sól, pieprz

Przygotowanie:
makrelę pozbawić skóry i ości
kawałki makreli rozgnieść widelcem, wymieszać z serkiem. Dodać chrzan wg własnych upodobań smakowych
ewentualnie dosolić i oprószyć pieprzem
podawać schłodzoną w lodówce

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.