Ciasteczka z płatków migdałowych i żurawiny

Ciasteczka z płatków migdałowych i żurawiny

Ciasteczka z płatków migdałowych i żurawiny

Oto propozycja na zagospodarowanie pozostałych po świętach bakalii – płatków migdałowych i żurawiny – błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne.

Składniki:
30 g mąki orkiszowej jasnej
60 g masła
2 łyżki ksylitolu/miodu
25 ml śmietany kremówki
100 g suszonej żurawiny
100 g migdałów w płatkach

Przygotowanie:
w rondelku rozpuścić masło ze słodzidłem, następnie dolać śmietankę i ostudzić
w misce połączyć bakalie z mąką. po czym wlać zawartość rondelka. Wymieszać
ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
piec w 170′ C około 15 minut, do zrumienienia

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.