Owsiany omlet z owocami
SKŁADNIKI:
Płatki owsiane – 5,5 łyżki (50 g)
Jaja – 3 małe (130 g)
Oliwa z oliwek – 1 łyżka (6 g)
Jogurt naturalny 2% – 0,25 szklanki (65 g)
Borówki Amerykańskie – garść (50g)
Maliny – mała garść (30g)
Brzoskwinia – połowa (50 g)
Syrop daktylowy lub miód do polania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Płatki owsiane zalej wrzątkiem według instrukcji na opakowaniu.
2. Oddziel białko od żółtka, a następnie ubij na sztywną pianę.
3. Żółtko zmieszaj z przygotowanymi płatkami owsianymi.
4. Uzyskaną masę dodaj do ubitych białek.
5. Ciasto smaż na rozgrzanej patelni pod przykryciem.
6. Omlet podawaj posmarowany jogurtem naturalnym wraz w wybranymi przez siebie dodatkami 🙂