NALEŚNIKI A’LA SZARLOTKA Z BEZĄ I KRUSZONKĄ
Pomysł na niebanalne naleśniki! Znalazłam go u Kasi z bloga Gotuj z Cukiereczkiem i wykorzystałam sposób ich podania, modyfikując przepis pod siebie.
Naleśniki z nadzieniem jabłkowym pod bezą i kruszonką cynamonową z płatków owsianych, zapiekane w piekarniku. Coś pysznego! Ze zwykłych naleśników powstał deser a’la ciasto, który można pomylić z szarlotką 😉 Deser należy do dość słodkich, a to ze względu na bezę, której nie da się odchudzić z cukru, bo po prostu nie wyszłaby. Dlatego zrezygnowałam z posłodzenia naleśników oraz nadzienia jabłkowego, a jedynie dałam go do kruszonki. Jeżeli Wasze jabłka są bardzo kwaśne to również możecie posłodzić je niewielką ilością cukru.
Takim deserem naleśnikowym możecie zaskoczyć nie tylko domowników, ale również gości… bo któż nie lubi naleśników?!