babka caffe latte

babka caffe latte

babka caffe latte

200 g miękkiego masła
75 ml mleka
3/4 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
4 jajka
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2-3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy
3 łyżeczki kakao
2 łyżki mleka w proszku

Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Ciągle mieszając dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko. Wszystko dokładnie mieszamy.

Ciasto dzielimy na 3 części. do jednej dodajemy kakao, do drugiej kawę a do trzeciej mleko w proszku.

Formę keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Na dno wylewamy ciasto kakaowe, następnie z mlekiem a na końcu z kakao. Pieczemy w 170oC około 40-45 minut.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.