CHLEB NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW
Jeśli zostanie Wam woda po kiszonych ogórkach to nie wylewajcie jej!
Można wykorzystać ją do upieczenia rewelacyjnego domowego chleba
– banalnie prosty przepis- wyjdzie każdemu!
– tylko 10-15 min. naszej pracy, reszta to czekanie
– bez wyrabiania, pilnowania i przerabiania ciasta
– prosty skład, bez zbędnych dodatków
Takiego nigdzie nie dostaniecie! Z zewnątrz chrupiąca skórka, a środek miękki i lekko wilgotny jak na zakwasie. Ma on również delikatnie kwaskowaty smak i zapach jak w przypadku chleba na zakwasie
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
20 g drożdży
1/3 szklanki ciepłej wody
1 szklanka wody z ogórków kiszonych
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
czarny sezam (do posypania)