Mazurek pomarańczowy

Przepis na Mazurek pomarańczowy

Mazurek pomarańczowy

Mazurkiem pomarańczowym zajadaliśmy się poprzedniej Wielkanocy, niestety zdążyłam zrobić jedynie zdjęcia, a teraz mam okazję zaprezentować przepis. Mazurek jest bardzo smaczny, bo na wyjątkowo kruchym spodzie, z dodatkiem gotowanych żółtek. Jeśli nie tego znasz przepisu, to bardzo polecam. Jak raz go zrobisz, będziesz powtarzać ten przepis rok w rok. Cytrusowe nałożenie  pomarańczowe jest orzeźwiające z lekką nutą szlachetnej goryczki. Powiem krótko, mazurek zniknął w mgnieniu oka.
Goryczkę możesz w prosty sposób wyeliminować, używając do przygotowania dżemu pomarańczowego z wyciętych filecików z pomarańczy. Ja poszłam na skróty i tylko z zewnątrz pomarańczy ścięłam białe albedo.
Dekoracja mazurka to dzieło mojej 9-letnia’ej wnuczki Helenki.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.