Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka

Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka

Spitzkohl z ogórkiem i rzodkiewką. Wiosenna surówka

Surówka z samych nowalijek: pierwsza młoda, bardzo delikatna kapusta Spitzkohl, ogórki i rzodkiewki. Soczysta, orzeźwiająca, pyszna. Tym razem surówkę przygotowałam na wzór tradycyjnego colesława z sosem majonezowym. Majonez zastąpiłam jednak jogurtem greckim z przyprawami.
Spitzkohl szczególnie polecam wszystkim liczącym kalorie, bo ma ich niewiele. Posiada za to dużo witamin, soli mineralnych i błonnika pokarmowego. Jest najzasobniejsza w witaminę C ze wszystkich kapustnych,

Dietetycznie i bardzo smacznie!

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.