Ulubione curry z kurczakiem, pieczarkami i brokułem

Ulubione curry z kurczakiem, pieczarkami i brokułem

Ulubione curry z kurczakiem, pieczarkami i brokułem

Moje ulubione curry z kurczakiem, pieczarkami i brokułem to pomysł na szybki obiad w stylu orientalnym. Dobór warzyw możesz zmieniać wg własnego uznania i sezonu.
W mojej lodówce zawsze czeka w pogotowiu maleńki słoiczek czerwonego curry, a ostatnio dołączyła  pasta z tamaryndowca. Tamaryndowiec to wiele wartości zdrowotnych i kwaśny smak, idealny do dań z warzywami, niezastąpiony dodatek w kuchni azjatyckiej.

Ciekawostka – posiada unikalną dla zdrowia zdolność do usuwania jednej z najbardziej toksycznych substancji przyjmowanych przez większość ludzi na świecie – flour (woda z kranu, pasta do zębów).

Do curry idealnie pasuje ryż jaśminowy. Ugotuje się w czasie zanim przygotujesz kurczaka. Bardzo smaczne danie jednogarnkowe, możesz przygotować więcej, bo odgrzewane na drugi dzień jest również znakomite.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.