Biszkoptowa rolada cytrynowa – puszek

Biszkoptowa rolada cytrynowa - puszek

Biszkoptowa rolada cytrynowa – puszek

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną o cytrynowym smaku to klasyk – proste smaki, które nigdy nie zawodzą. Nie trzeba wielu produktów, a możesz wyczarować pyszne ciacho.
Biszkopt choć upieczony z mąki orkiszowej jest niezwykle delikatny, po prostu rozpływa się w ustach. Krem o delikatnym, cytrynowym smaku wypełnia puszystą roladę.

Dla bezpieczeństwa, by rolada nie rozjechała się w upale dodałam 1 łyżeczkę żelatyny do bitej śmietany. Jeśli jednak używasz 36% śmietany kremówki jest to całkowicie zbędne.
Ciacho zostało dosłownie pochłonięte, nie zdążyłam go nawet należycie obfotografować. Polecam, smakuje obłędnie!

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.