Biszkoptowa rolada cytrynowa – puszek

Biszkoptowa rolada cytrynowa - puszek

Biszkoptowa rolada cytrynowa – puszek

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną o cytrynowym smaku to klasyk – proste smaki, które nigdy nie zawodzą. Nie trzeba wielu produktów, a możesz wyczarować pyszne ciacho.
Biszkopt choć upieczony z mąki orkiszowej jest niezwykle delikatny, po prostu rozpływa się w ustach. Krem o delikatnym, cytrynowym smaku wypełnia puszystą roladę.

Dla bezpieczeństwa, by rolada nie rozjechała się w upale dodałam 1 łyżeczkę żelatyny do bitej śmietany. Jeśli jednak używasz 36% śmietany kremówki jest to całkowicie zbędne.
Ciacho zostało dosłownie pochłonięte, nie zdążyłam go nawet należycie obfotografować. Polecam, smakuje obłędnie!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.