Jagody pasteryzowane z cukrem

Jagody pasteryzowane z cukrem

Ubóstwiam czarne jagody i nie wyobrażam sobie, by w spiżarni mogło ich zabraknąć. Co prawda całą zimę są dostępne sklepowe-mrożone, ale to już nie to samo co przygotowane samodzielnie. Poza tym po odkręceniu słoika są natychmiast gotowe do użycia. Bardzo lubimy makaron z jagodami i kleksem jogurtu lub śmietany. Używam ich także do deserów.

Właśnie przywiozłam z Polski 4 litry jagód i rozpoczynam jagodowe szaleństwo.

Przygotowanie pasteryzowanych jagód jest niezwykle proste. Te małe czarne kulki są bardzo zdrowe, dlatego warto jeść je jak najczęściej i zrobić z nich zimowe zapasy.
Gdy masz dużo jagód do dyspozycji, możesz część przerobić na pyszny dżem jagodowy. Zapraszam do przepisów.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.