Borówkowe Marzenie
Sezonowe ciasto z naszymi ulubionymi borówkami, leciutkie bez pieczenia.
Składniki:
• 3 różno kolorowe galaretki
• 3 serki mascarpone
• 3 śmietany 36 %
• 1 śnieżka na mleko
• 4 łyżki żelatyny
• 4 wafelki princeska orzechowe
• 2 łyżki masła
• 30 dag borówek
Sposób przygotowania:
1. Galaretki rozpuszczamy każdą w szklance gorącej wody i chłodzimy w lodówce aż stężeją.
2. Wafelki kruszymy do miski.
3. Masło rozpuszczamy, studzimy i łączymy z wafelkami.
4. Wykładamy dno tortownicy.
5. Serki miksujemy mikserem.
6. Dodajemy śmietanę oraz śnieżkę i cukier.
7. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i wlewamy do masy.
8. Masę delikatnie mieszamy z borówkami.
9. Wlewamy na pokruszone wafle.
10. Dekorujemy pokrojonymi galaretkami.
11. Ciasto gotowe.
12. Smacznego.