Biała Mgiełka

Biała Mgiełka

Biała Mgiełka

15 minut potrzebuję, żeby zaskoczyć gości.
Składniki:
• ½ kg kiełbasy białej parzonej
• Koncentrat pomidorowy
• Papryka ostra
• Majeranek
• 2 papryki ( czerwona, żółta)
• 5 ogórków konserwowych
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę kroimy w plastry, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Do kiełbasy dodajemy pokrojone w plasterki papryki.
3. Następnie pokrojone ogórki.
4. Doprawiamy papryką oraz majerankiem.
5. Wlewamy przecier.
6. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do sosu.
7. Chwilę gotujemy.
8. Danie gotowe.
9. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.