Rzodkiewkowe Schabowe
Inne schabowe, które na pewno Wam zasmakują.
Składniki:
• ½ kg schabu
• Pieprz
• Sól
• Czosnek
• 1 duży jogurt naturalny
• 3 łyżki majonezu
• 8 szt. Rzodkiewek
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Mąka pszenna do obtoczenia
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Do miski wlewamy jogurt.
4. Dodajemy majonez.
5. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Dodajemy do marynaty.
7. Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
8. Zanurzamy każdy kawałek mięsa.
9. Obtaczamy w mące.
10. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
11. Panierujemy w bułce tartej.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.