Brokułowy szejk – bomba antyoksydacyjna

Brokułowy szejk - bomba antyoksydacyjna

Brokułowy szejk – bomba antyoksydacyjna

Brokuł to najzdrowsze warzywo świata, posiada największą moc antyoksadydacyjną, a wszystko to dzięki obecności silnego przeciwutleniacza sulforafonu. Idealne remedium na wszystkie choroby cywilizacyjne.
Niestety gotowanie niszczy działanie sulforafonu. Dopuszczalna temperatura to 76*C, pozostaje zatem delikatne blanszowanie, a najlepiej spożywać brokuły na surowo, wówczas zachowają całe bogactwo wartości zdrowotnych i odżywczych.

Wiem, nie wszystkim odpowiada smak brokuła. Jestem jednak pewna, że dzisiejszy szejk posmakuje wszystkim, bo z dodatkiem maślanki traci swój specyficzny nielubiany brokułowy posmak.
Ten koktajl jest po prostu pyszny!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.