Kurczak z solanki

Kurczak z solanki

Kurczak z solanki

Udka z kurczaka to prosty i smaczny obiad. Mięso zamarynowane wcześniej w solance smakuje jeszcze lepiej. Jeśli do tej pory nie jadłeś (-aś) marynowanego kurczaka w soli, koniecznie go przygotuj, a zobaczysz różnicę.
Tak zamarynowane mięso idealnie nadaje się do grillowania.

Mięsko jest mięciutkie, bardzo soczyste i super delikatne.

Udka marynowałam w solance kołobrzeskiej, ale podobny efekt uzyskasz przygotowując solankę samodzielnie z wody i soli (1 litr wody zagotuj z 2 łyżkami soli kamiennej i ostudź).
Obok kurczaka na blaszce ułożyłam warzywa: dynię, paprykę, pieczarki i ziemniaki. W ten sposób upieczesz całego kurczaka. Cały obiad za jednym zamachem!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.