Busz Polędwiczka

Busz Polędwiczka

Busz Polędwiczka

Mięciutkie, delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej w pysznym sosie z warzywami.

Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Cebulę
• 25 dag pieczarek
• 2 papryki czerwone
• 5 ogórków kiszonych
• 200 ml koncentratu pomidorowego
• 3 łyżki ketchup pikantnego
• 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
• Szczypta chili
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w 2 cm plastry.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ogórki.
8. Wlewamy przecier, ketchup oraz musztardę.
9. Wsypujemy chili, mieszamy i chwilę gotujemy.
10. Sos łączymy z mięsem.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.