Romantyczne danie
Idealna kompozycja smaków. Mięso nadziewane brokułem w pysznym sosie pieczarkowym.
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• Brokuł
• Jedno opakowanie mini kuleczek mozzarelli
• Olej do smażenia
• 30 dag pieczarek
• 2 łyżki musztardy
• ½ szk. śmietany 18 %
• Pieprz
• Sól
• Cebula
• Przypraw do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na większe plastry.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Robimy w środku kieszonkę.
4. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
5. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Łączymy z musztardą.
9. Wlewamy śmietanę i chwilę gotujemy.
10. W otwór mięsa wkładamy trochę brokuł.
11. Następnie po dwie kuleczki mozzarelli.
12. Spinamy wykałaczką.
13. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
14. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
15. Po upieczeniu mięso kroimy w plastry, układamy w naczyniu tak, żeby w środek wlać sos pieczarkowy.
16. Danie gotowe.
17. Smacznego