Roladki Brokułowo rzodkiewkowe
Zwykle rzodkiewkę jemy surową jako dodatek do sałatek, kanapek. Proponuję wypróbować jako składnik farszu, roladki wyszły pyszne.
Składniki:
• 1 kg schabu
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Brokuł
• 6 rzodkiewek
• Serek śmietankowy
• 2 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do obtoczenia
• 2 jajka
Sposób przygotowania:
1. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy.
2. Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę.
3. Łączymy z serkiem oraz majonezem.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Na środek mięsa wykładamy farsz.
8. Zawijamy w roladki.
9. Obtaczamy w mące.
10. Zanurzamy w jajku.
11. Panierujemy w bułce tartej.
12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Roladki gotowe.
14. Smacznego.