Naleśniki Niki

Naleśniki Niki

Naleśniki Niki

Uwielbiam robić naleśniki, bo można użyć do farszu prawie wszystkiego i zawsze wychodzą pyszne.

Składniki na naleśniki:
• 2 szk. mąki pszennej
• ½ szklanki wody
• 1 szklanki mleka
• Szczypta soli
• ½ łyżeczki cukru
• Jajko

Składniki na farsz:
• ½ fileta z kurczaka
• Olej do smażenia
• Przyprawa do kurczaka
• Sól
• 20 dag fasolki szparagowej
• ½ kalafiora małego
• 2 serki topione
Dodatkowo:
• Śmietana 36 %
• 10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy ze sobą, najpierw wsypujemy do miski sypkie składniki a później płynne. Dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki.
2. Smażymy na rozgrzanej patelni lub naleśnikarce.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
5. Pod koniec prużenia dodajemy serki i gotujemy do chwili rozpuszczenia.
6. Warzywa kroimy drobno i gotujemy osolonej wodzie.
7. Po ugotowaniu, warzywa łączymy z mięsem.
8. Farsz wykładamy na środek każdego naleśnika i zawijamy robiąc kwadraty.
9. Układamy w naczyniu.
10. Smarujemy śmietaną.
11. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
12. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
13. Naleśniki gotowe.
14. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.