Polędwiczki Pszczółki

Polędwiczki Pszczółki

Polędwiczki Pszczółki

Przepyszne danie, polecam każdemu, delikatne polędwiczki w ostro słodkim sosie.

Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
• Cebula
• 480 g pikantnego ketchupu
• 4 łyżki miodu
• 1 łyżka sosu sojowego
• Szczypta papryki ostrej

Sposób przygotowania:
1. Z mięsa usuwamy błonki, kroimy w plastry i lekko rozbijamy.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Ketchup mieszamy razem z miodem, sosem sojowym i papryką.
5. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, przekładamy do ketchupu.
6. Sosem polewamy mięso i zapiekamy 30 minut w 180 °C.
7. Danie gotowe, bardzo dobre jest podane z kluskami śląskimi.
8. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.