Ciasto marchewkowe z kremem daktylowym
Ciasto marchewkowe z obłędnym fit kremem daktylowym
Kilka dni temu pisałam Wam o wyciskarce wolnoobrotowej Midea, której to jestem szczęśliwą posiadaczką (tych, którzy nie czytali odsyłam tutaj) a dziś mam dla Was pyszne fit ciacho marchewkowe, przygotowane z resztek po soku marchewkowym. To ciacho nie dość, że jest pyszne i zdrowe to jeszcze wpisuje się w popularny ostatnio trend “zero waste”, bo nie dość że mamy pyszny, pełen witaminek sok, to nic się nie marnuje, bo resztki z wyciskania wylądowały w cieście. Oczywiście Ci którzy wyciskarki nie mają mogą użyć startej marchewki.
To ciasto wygląda odrobinę niepozornie, ale uwierzcie mi smakuje naprawdę genialnie, dzięki dodatkowi cynamonu ma niepowtarzalny aromat, a pyszny i lekki krem dodaje mu charakteru.