Ryba w sosie śmietankowo koperkowym
Propozycja na piątkowy obiadek.
Składniki:
• ½ kg fileta rybnego
• Mąka do obtoczenia
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Sól
• Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
• Brokuł
Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Następnie układamy w naczyniu.
5. Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.
6. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.
7. Sosem polewamy warzywa.
8. Można posypać jeszcze koperkiem.
9. Rybka gotowa. Smacznego.