Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Ryba w sosie śmietankowo koperkowym

Propozycja na piątkowy obiadek.

Składniki:
• ½ kg fileta rybnego
• Mąka do obtoczenia
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Sól
• Pomysł na rybę w sosie śmietankowo koperkowym
• Brokuł

Sposób przygotowania:
1. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Rybę kroimy na mniejsze porcje, solimy, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące pszennej.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
4. Następnie układamy w naczyniu.
5. Na rybę wykładamy brokuł, podzielony na małe różyczki.
6. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu.
7. Sosem polewamy warzywa.
8. Można posypać jeszcze koperkiem.
9. Rybka gotowa. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.