Roladki Hebrajki

Roladki Hebrajki

Roladki Hebrajki

Propozycja na niedzielny obiad, roladki ze schabu z pysznym farszem.

Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 jajko ugotowane na twardo
• ½ papryki czerwonej
• 1 berlinka
• Opakowanie serka topionego w plastrach
• Mąka pszenna do panierki
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Berlinkę kroimy drobno, przekładamy do naczynia.
3. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz posiekane jajko.
4. Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku sera.
5. Następnie po łyżce farszu.
6. Zwijamy w roladki.
7. Mąkę wsypujemy do naczynia, bułkę tartą do osobnego naczynia i do trzeciego naczynia wbijamy jajka roztrzepane widelcem.
8. Roladki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej.
9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
10. Kotlety gotowe.
11. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.