Schabowe Puerto Rico

Schabowe Puerto Rico

Schabowe Puerto Rico

Kotlety schabowe pod nietypową pierzynką, idealne danie na święta lub niedzielny obiad
a może zaskoczymy nimi gości.

Składniki:
• 1 kg schabu
• Bułka tarta do panierki
• Mąka pszenna do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Pieprz
• sól
• cebula
• 50 dag pieczarek
• 3 ogórki konserwowe
• Puszka kukurydzy
• Przecier pomidorowy
• 1 łyżeczka tabasco
• Szczypta chili
• ½ łyżeczki octu jabłkowego
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 20 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej.
2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
3. Po usmażeniu wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Następnie robimy pierzynkę, cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę oraz ogórki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Kukurydze odlewamy z zalewy i łączymy z warzywami.
7. Na koniec dodajemy przecier, tabasco, chili i zaprawkę z mąki ziemniaczanej rozrobionej w małej ilości wody.
8. Warzywa układamy na każdym kotlecie.
9. Przykrywamy startym na tarce o dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180°C.
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.