Jabłecznik Homo Duo
Leciutkie ciasto na bazie serków homogenizowanych z dodatkiem jabłek.
Składniki na tortownice 24 cm x24 cm
• 20 łyżek mąki pszennej
• 3 serki homogenizowane waniliowe
• 3 łyżki proszku do pieczenia
• 250 g margaryny
• 2 łyżki kakao
• 3 duże Jabłka
• 2 budynie waniliowe
• 4 szklanki mleka
• 3 łyżki cukru
• Cukier puder do posypki
Sposób przygotowania:
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy serki, proszek do pieczenia, margarynę i wyrabiamy.
2. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną częścią wylepić dno tortownicy.
3. Jabłka obieramy, kroimy na plasterki i układamy na cieście.
4. Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu, wykładamy na jabłka.
5. Do drugiej części dodajemy kakao, rozwałkowujemy, kroimy w paski i rozkładamy na budyniu.
6. Pieczemy 50 minut w 180°C.
7. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
8. Ciasto gotowe.
9. Smacznego.