Kurczak w oliwkowej tapenadzie, pomarańczy i migdałach

Kurczak w oliwkowej tapenadzie, pomarańczy i migdałach

Kurczak w oliwkowej tapenadzie, pomarańczy i migdałach

Kurczak jest spożywany na całym świecie, wiesz dlaczego? Jest łatwy w przygotowaniu, tak ja to danie, które swoje początki bierze z kuchni Marokańskiej i całego Morza Śródziemnego. Łączy aromatyczne składniki, takie jak pomarańcza, tymianek, harissa, czarne oliwki, by stworzyć aromatyczną marynatę do kurczaka, a później pyszny sos. Najważniejsze w tym daniu jest to, że można je przygotować w nieco ponad godzinę i w jednym naczyniu, co zaoszczędza czas, później na zmywaniu. Zapraszam na kurczaka z Marokańskimi korzeniami.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.