TORCIK ORZECHOWO-JABŁKOWY
Blaty biszkoptowe przełożone masą jabłkową oraz masą orzechową i z bitą śmietaną na wierzchu
Prosty torcik na co dzień i od święta. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową oraz masą orzechową, na wierzch z bitą śmietaną i wiórkami z czekolady deserowej. Jest pyszny i prosty w wykonaniu…
Masa jabłkowa to tarte, gotowane jabłka z galaretką cytrynową, przygotowana na wzór szarlotki królewskiej. Gdy nie mamy czasu na bawienie się z jabłkami, zawsze możemy użyć gotowych jabłek ze słoika. Natomiast masa orzechowa wykonana jest z serka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej – ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony.