Kotlety Mexico
Szukamy przepisów na święta a co powiecie na soczyste kotlety, polane pysznym sosem. Można zaskoczyć gości inną odmianą kotleta.
Składniki:
• 1 kg schabu
• Cebula
• ½ kg pieczarek
• Serek hochland
• Sos meksykański w słoiczku
• 15 dag sera żółtego
• Pieprz
• Sól
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli doajmey pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy serek hochland i prużymy aż się rozpuści.
5. Gotowy farsz układamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy.
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej
7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron
8. Po usmażeniu układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem.
9. Posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 10 minut w 180 °C.
11. Kotlety gotowe.
12. Smacznego.