Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym

Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym

Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym

Mocno czekoladowy spód i lekka, truskawkowa pianka. Ciasto jest przepyszne.

Choć grudzień to najpiękniejszy i najsmaczniejszy miesiąc, pełen m.in. piernikowych, makowych czy sernikowych smaków, mnie zamarzyło się coś zupełnie innego. Zima jeszcze na dobre się nie zaczęła, a ja zatęskniłam na moment za lekkimi, letnimi smakami.

Wiedziałam, że nadszedł czas, by przygotować ciasto, które „chodziło” za mną już od dawna. Spód mocno czekoladowy, ciężki, a przy tym przyjemnie wilgotny, a na wierzchu leciutka, różowa pianka o smaku truskawek.

Mus przygotowałam z truskawek mrożonych, a do miksowania przydał się mocny blender polskiego producenta KERNAU. Truskawki przed miksowaniem rozmroziłam, ale blender jest mocny, o mocy aż 800 W, więc myślę, że i z takimi by sobie poradził.

Całościowo ciasto wyszło bardzo smaczne i gorąco je polecam.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.