Zaskakujące Roladki
Taki farsz zaskoczy każdego, bo ryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka.
Składniki:
• 2 filety z kurczaka
• 2 ogórki konserwowe
• 4 paski papryki konserwowej
• 10 dag kapusty pekińskiej
• ½ torebki ryżu
• ½ pęczka szczypiorku
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Papryka ostra
• Sól
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy, solimy.
2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do naczynia.
3. Dodajemy pokrojone drobno ogórki oraz paprykę.
4. Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek.
5. Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy.
6. Gotowy farsz układamy na środku mięsa.
7. Zwijamy w roladki.
8. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
9. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
10. Roladki gotowe.
11. Smacznego.