Polędwiczki z mozzarellą
Soczyste polędwiczki nadziewane serem i warzywami, to nie tylko pyszne danie, ale również ozdoba stołu.
Składniki:
• 1 polędwiczka wieprzowa
• Opakowanie Mini Mozzarelli
• 3 ogórki konserwowe
• ½ papryki czerwonej
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż ale nie do końca i rozbijamy.
2. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
3. Na środku mięsa układamy kuleczki mozzarelli.
4. Po bokach podłużne plasterki papryki oraz ogórka.
5. Zwijamy w roladę.
6. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu kroimy w 2 cm plasterki i układamy na półmisku.
8. Możemy polać dowolnym sosem.
9. Smacznego.