Chrupiące tacos z kurczakiem w stylu katońskim i zmiażdżony ogórek

Chrupiące tacos z kurczakiem w stylu katońskim i zmiażdżony ogórek

Chrupiące tacos z kurczakiem w stylu katońskim i zmiażdżony ogórek

Kuchnia kantońska jest jedną z najbardziej znanych kuchni Chińskich, która dzieli się na 8 regionów. Jest też pierwszą kuchnią, która przyjęła się w Europie i Stanach Zjednoczonych, gdzie pierwsi katońscy Chińczycy w 1800 roku przybyli do USA budować kolej. Kuchnia kantońska charakteryzuje się tym, że na talerzu można znaleźć naprawdę wszystko, jest takie przysłowie, które bardzo trafnie to oddaje „mieszkańcy Kantonu jedzą wszystko, co ma cztery nogi, z wyjątkiem stołów oraz wszystko, co lata, z wyjątkiem samolotów”. Zapraszam na meksykańskie tacos z wyjątkowym nadzieniem.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.