Biały salceson ze świeżym majerankiem

Biały salceson ze świeżym majerankiem

Biały salceson ze świeżym majerankiem

Pyszna domowa wędlina

Salceson, szczególnie biały jest ulubionym smakołykiem mojego M. Uwielbia domowy, dobrze zrobiony z golonką i świeżym majerankiem;) Posiłek bogów, który warto sobie raz na jakiś czas zaserwować. Domowe wędliny jak już wielokrotnie podkreślam nie mają sobie równych. Nawet jeśli salceson kojarzy Ci się z czymś obrzydliwym, pamiętaj że w tym własnej roboty, dodasz tylko to co lubisz i to co chcesz. A nie psa z budą, krowę z kopytami i świńskie gałki oczne jak w sklepowych. Oj żeby tylko te powyższe „dobrodziejstwa” ale zazwyczaj jest jeszcze skrobia, soja, glutaminian, i masa E. Warto poświęcić chwilkę dla zdrowia rodziny i wykonać kilka własnych wędlin, które można zamrozić i cieszyć się zdrowym jedzeniem przez dłuższy czas. Wierzcie mi, takie poświęcenie się opłaca, bardziej niż suplementy z apteki 😉

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.